Torsdag som känns som fredag

Det kan nog vara den värsta känslan i hela världen. Att känna att man snart har helg men man har verkligen inte det... Usch!
 
Men det känns iallafall som det kommer bli en bra torsdag. Det händer inget speciellt men än sålänge är det fint väder och då blir jag automatiskt uppåt!
 
Igår möte jag Daniel i centrum, vi åkte och lämnade trall hemma hos Frida och Marcus, sen åkte vi hem. Väl hemma la vi oss båda i soffan.
 
Efter middagen så kilade vi ner till Bea och Bob en stund. Då fick Bea äntligen känns bebis sparka! Hon fick även en spark i ansiktet! Så himla mysigt! Bob kände också sparkar, så himla roligt! :)
 
Sen var det bara hem och hoppas i säng!!

Saker jag måste prova!

F*ck nyttigheter! Jag dör!!!
 
http://foodporn.devote.se/blogs/25724085/chocolate-chip-american-pancakes-.htm
 
http://www.recept.nu/leila_lindholm/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/leilas_glassandwich/

Vecka 25

 
...50-80 cm lång. Barnets parmanenta tänder bildas, de kommer fram sen när barnet tappat sina mjölktänder....
 
 
 
...stödstrumpor och tänk på att röra dig lite extra varje dag....
 

 

Vilken suverän helg!

Helgen har varit perfekt i mina ögon.
 
I fredags så tog vi det bara lugnt. Det blev grillad pizza, ett mysigt bad och en film i sängen! Hur skön fredag som helst! Det är så skönt att kunna slappna av på det sättet utan att känna att bara för att det är helg så måste man göra något!
 
På lördagen var det kungskalaset vilket betyder att killarna drog in till Gröna lund för att grisa och umgås med varandra. Körde några av pojkarna till brunna kl 11 och sedan möte jag upp Frida för att åka till stan. Vi åt en god lunch på Medis kök och bar. Solen sken och det kunde inte bli bättre! Sedan rörde vi lite på oss och gick och shoppa lite. jag fick med mig en tröja hem! Love it, från VILA. Frida hittade ett par byxor! Malin möte sedan upp oss och även hon shoppade lite. Vi gick sen tillbaka till Medis kök och bar för att ta en drink och ett glas vin. Vi blev sittande i ganska många timmar och alla tre fick en ganska ojämn bränna! :P
Sedan bar det hem till Kungsängen. Malin följde också med! :) Där blev det middag med några tjejerna, senare droppade det in mer folk. Killarna hade även börjat komma tillbaka i små grupper från stan, vissa med taxi andra med tåg! Det blev ganska sent, vid 1-2 så bar det hemmåt!
 
Morsdag-söndag! Jag hoppas alla mammorna blev ordentligt firade!
Jag åkte och klippte mig hos Lisette i fredag, är så jäkla nöjd! Efter det så kom mamma på middag, det blev quesadillas och blåbärspaj till efterrätt, gjorde även äppelpaj till Daniel. Vi hann också med att se på film, Snitch.
 
 
Här kommer även lite bilder från helgen!
 
 
Insåg att det blir nog lite varmt med skinnjacka så det fick bli kofta!
 
 
 
 
 
 

Underbara mamma

Igår, efter jobbet, så gick jag och hämtade ut biobiljetter och sedan åkte jag hem till mamma. Hon hade gjort super god paj och sallad! Efter att ha ätit och pratat på en samma så fick vi helt plötsligt bråttom till bion. Vi såg Fast and Furious 6! Och den var över förväntningarna, jag och mamma tyckte den var skitbra!
 
Jag vet inställd på att sova hemma hos mamma eftersom jag inte orkar åka pendel så "sent", men när vi kom ut från biografen så stod Daniel där :)!! Så vi åkte hem till mamma och fikade lite innan vi åkte hem! Det var jättemysigt och jag skulle kunna umgås med min mamma hela tiden.
 

Nystart

För ett tag sedan så har det brutit ut massa finnar i mitt ansikt samt att jag är rödflammig. Jag har nu tröttnat på att se ut som ett minfält i ansiktet och igårnatt bestämde jag mig för att göra något åt detta. Jag ska därför sluta äta vitt bröd helt, det fyller ingen funktion för mig att trycka i mig massa sånt strunt bara för att mäta magen för en kort stund. Jag ska istället börja med att göra smoothies på morgonen. Massa goda frukter och jag tror jag håller mig mätt längre.
 
Jag ska även skära ner på allt annat sk*t som jag stoppar i mig. Har jämt godis eller bakelser eller något sådant hemma. Äter något onyttigt varje dag som jag vet att min kropp inte behöver!
 
Så på måndag börjar jag mitt "nya" liv. Jag tror även det är bra för Bebis att få mindre socker.
 
 
Detox shake, ur boken "10 år yngre på 10 veckor":
mixa 200 g bär,
med 2 dl rismjölk,
1 tsk kanel
2 msk linfröolja.
Spädde ut shaken ytterligare med 1 dl vatten, den blev så himla tjock annars.
 
Eller till helgen:
 
Plättar med rårörda bär

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl nymalda linfrön
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. 1 dl havregrynblötläggs i 2 dl vatten under natten.
  2. Koka gröt av grynen på morgonen.
  3. Stek plättarna i smör. Dessa kan du ta med och äta kalla om du vill med lite rårörda bär till.
Rårörda bär

Gör så här:

  1. Blanda hallon och blåbär med lite honung och rör tills bären börja mjukna.
  2. Lägg i burk och spara i kylskåpet. Passar perfekt till gröten eller plättarna och är mycket nyttigare än färdigköpt sylt.

Ni är dåliga på kommentera

Igår blev det kärleksmumsbak i mitt kök! Dom blev precis som jag hade längtat efter, mums!!
 

Somnade framför tv en halvtimme igår eftermiddagen men sen kilade jag ner till Bea med några kärleksmums! Även Jossan var där en kort stund :)
Det blev efterlyst och snack om alla konstiga människor och hur dom funkar, men även om förlossningar! Snacka om vändning i samtalsämnena!
 
Jag kom hem någon gång efter 10 men var inte ett dugg trött. Jag hade ju fått min 30 mins powernapp, vilket sög! Så jag låg och vred och vända på mig i sängen medans Daniel snarkade så skönt. Tillslut så blev det ett jäklans liv från bebis! Det var inte bara sparkar och puffar utan nu måste han ha vänta på sig ca 300 varv i magen :P. Eftersom jag inte kunde somna så bestämde jag mig för att se om man kunde se när han snurrade runt och hade sig, och det kunde man! Jag fick det till och med på film (det är inte supertydligt, men man ser magen röra sig).
 
Jag längtar efter dig!!!
 
 

Puss

Fått i mig lite lunch, tror matlådan innehöll för lite mat så jag sitter och är lite hungrig faktiskt. Får se vad jag ska göra åt det.

Eftermiddagarna brukar oftast gå ganska snabbt tycker jag så jag håller tummarna på att den här också gör det.

 Bjuder på lite halv charmiga bilder på mig, en från i förrgår och en igår :)

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Halva veckan

..har snart gått. Hur skönt är inte det egentligen?
 
Sitter och äter min andra frukost och funderar lite på vad jag ska underhålla mig själv med idag.
 
Vi såg "A good day to die hard" igår, den va bra men inte fantastisk. Daniel hade gjort klart maten när jag kom hem så det blev middag kl 5 :). Uttråkade och trötta så gick vi och la oss kl 9 igår och sov hela natten!
 
Ikväll ska killarna på match så jag ska baka kärleksmums och ta med ner till Bea. Det ska bli riktigt gott!!
 

2 år och 9 månader men vem räknar

Japp, idag har vi månadsdag haha! Jag minns när man var yngre och varje månad var som en vinst, nu missar man dessa dagar och allt flyter bara på. Det är årsdagen så man möjligtvis uppmärksammar men det har inte jag och Daniel gjort det senaste året iallafall.
 
Bebis har börjat vara vaken på dagarna lite mer nu. Förut kände jag bara rörelser på kvällen men nu är det full fart hela dagen. Det är lite ovant att känna av honom när man sitter på jobbet men det är så himla mysigt!
 
Igår handlade jag mat och förbredde middagen medans Daniel var och tränade. Sen kilade vi ner till B&B en stund och fick kaffe (te) och kladdkaka! Perfekt avslutning på dagen!
 
(Beas och Bobs utsikt, inte helt fel!)
 
 
Jag, på kvällskvisten!

Vecka 24

.


..barnet lägger sig med huvudet nedåt..


En härlig start på måndagsmorgonen..

Igår kom mormor och morfar på fika! Det var jättetrevligt!! Dom hade med sig en stor bukett med rosor, en brödmaskin och en gryta! Tänk vad snälla dom är!

Jag och Daniel låg mest i soffan resten av dagen. Jag hade storstädat innan dom kom så det fanns inte så mycket att göra där hemma!

Det blev ishockey för hela slanten sen på kvällen, vi myste ihop oss med en skål popcorn!


Till förra inlägget

Eftersom det här är en jävla skitapp så publicerades inlägget utan bilder men här kommer dom!

 


Lördag kräver lördagsgodis!

Filmen igår var riktigt bra! Helt klart en film man ska se på bio! Så vi var nöjda! Innan bion började köpte jag två långklänningar på vero moda! 99 kr st! Jag är Jättenöjd med dom!

Idag har jag varit med mamma i stan! Det var jättemysigt! Vi gick på bhjakt för min del! Hittade en som satt perfekt och jag tror verkligen den kommer hjälpa min rygg. Köpte den dock inte, väntar till lönen. Sen strosade vi runt lite och pratade massor <3

Det blev även en god lunch på en restaurang i gallerian! Mamma tog en pizza och jag en pastapesto!

Nu sitter jag påväg hem från stan, hemma väntar hockeymatch och sen ska vi hem till Bea och Bobbie!

Just! Nu har dom öppnat en candy king butik nere vid centralen! Billigt och färskt godis kunde jag inte hålla mig ifrån! Haha


Bio med bästa

Ikväll så ska jag och Daniel se The Great Gatsby, den har varit väldigt omtalad så det ska bli kul att äntligen få se den (Daniel har tjatat sen förra året).
 
Idag fick jag frågan av Bea,"vad har ni kvar att köpa?". Var på jag funderar lite och tycker det känns som att det behövs inte så mycket mer, just nu. Men efter 25 minuters tågresa och babbel så kom vi fram till en hel del.
 
Saker kvar att köpa:
  • Bilbarnstol
  • Täcke
  • Kudde
  • Lakan
  • Amningskudde
  • Skötväska
  • Kläder
  • Mobil (för spjälsängen)
Det var nog allt vi kom fram till just nu. Bilbarnstol och kläder hade jag förstås koll på men resten har jag hittills inte tänkt så jättemycket på. I tisdags så var det ju trots allt exakt 4 månader kvar till killen är beräknad.
 
Det är tur att jag har Bea, hon påminner mig om saker jag inte tänker på och ger tips om sånt jag absolut inte kan något om. Så jag tror jag vet vad jag vill ha för skötväska nu iallafall.
 
Eftersom bebis kommer i september så börjar det bli kallare tider då och jag funderar på att inte köpa så mycket kläder just nu förens höstkollektionerna har kommit så det blir rätt årstid på kläder.
 
 

Dagens look!

 
Här har ni en ordentlig bild på kulan! Så här ser jag ut idag :)

Torsdag och solen skiner

Äntligen torsdag! Jag tycker om torsdagar, det brukar oftast vara en bra dag på jobbet och sen när man väl har kommit hem så är det fredagen som väntar runt hörnet!
 
Full rulle i magen sparkar, boxar och vridningar!
Jag önskar att man fick gå på ett till ultraljud, det hade varit så mysigt. Men nu är det nästan bara två veckor kvar tills vi får höra hjärtslagen, det ska bli mysigt!
Den 3 Juni är det dags för barnmorskebesöket.
 
Fick hem papper från försäkringskassan igår som jag ska fylla i och skicka in. Jag tycker sånt är svårt men jag ska be om hjälp här på jobbet, dom måste ändå skriva under!
 
Igår insåg jag att vi mer eller mindre inte har ett enda plagg för Bebis. Den här månaden har jag inte haft några pengar pågrund av bilköpet och därför har jag inte velat äns kollat runt efter kläder. Men efter nästa lön, då ska det shoppas!!

Tisdag

Idag regnar det utanför fönstret, men det tycker jag bara är mysigt. Det behövs även regn på sommaren! Dessutom så spelar det inte mig någon roll eftersom jag sitter instängd på kontoret hela dagarna.
 
Bebis mår bra, jag med för den delen.
Men imorse då kändes det som att sjukskriva sig var det enda alternativet för överlevnad. Jag var så trött!! Med trötthet kommer allt annat, illamående, halsbränna, lite värk här och där. Men bestämd för att äntligen få en bra lön så tog jag mig till jobbet, Och som vanligt så blev det ju genast mycket bättre när jag fick i mig min andra frukost och dagen började på riktigt.
 
Dagarna bara rullar på. Tänk att jag redan är i vecka 23! Det är ganska skrämmande hur fort tiden går.
Jag påminns mer och mer att jag är gravid genom att bebisen rör på sig mer och mer. Kläderna passar inte, då menar jag INGA KLÄDER, och värre blir det.
 
Som ni kanske såg så beställde vi vagnen igår. Det är klädeseln på bilden till vänster med chassit till vänster. Jag är nöjd, Daniel är nöjd och nu längtar jag faktiskt lite efter att den ska komma! Men det är leveranstid, hon i butiken trodde det skulle komma runt vecka 26 men att man inte behövde hämta den då om man inte ville ha den ståendes hemma. Så jag och Daniel funderade på om vi skulle hämta hem vagnen vecka 31 (sista vecka på semestern). Då står inte bara vagnen där hemma i flera veckor. Men vi får se hur vi gör!
 
 

Vagnen

Nya vagnen


Jag och bebis påväg för vagnshopping

Idag ska vi beställa vagn... Vem visste att man var tvungen att ha sån framförhållning för att köpa vagn?
Tre månaders leveranstid!! Och nästa vecka kan man inte beställa den längre! Nu hoppas jag bara på att den finns kvar!


Sist jag skrev

Så försvann mitt fantastiskt långa inlägg. Det publicerades endast en rubrik! Det irriterade mig något!!! :P

I helgen så kände Daniel sin första spark (nej han är inte gravid haha ;P) men han kände igenom min mage! Så himla häftigt!!

Bebis och jag mår bra! Jag har en halsbränna från helvetet! Måste kolla upp något som jag kan ta emot det!