Underbara väder!

Jag tror jag har börjat må lite bättre, jag vet inte om det är tabletterna eller att jag börjar närma mig den tiden folk börjar må bättre. Det spelar iallafall ingen roll sålänge det går åt rätt håll.
 
Imorgon ska jag prova att gå upp tidigare för att känna efter om det går, not so fun!
 
Igår hade vi lekdate med Elvin och Bea, kvällen innehöll potatisbullar med majs, pannkakor, casadialls, brinnade papper i ugnen, saftdrickandes och massa barnprogram. Med andra ord en händelserik och bra kväll!
Sedan så var jag förstås redo att somna ståendes.
 
Idag sken solen och omedvetandes om att det var 4 plusgrader drog jag på mig halsduk och vantar för att promenara upp till stationen. Detta resulterade förstås i att jag höll på dö av värmeslag. Tog av mig vantarna, knäpppte upp jackan och lossade lite på halsduken. Oj vilka vårkänslor jag fick då, hallelulja!
 
Uppe i Centrum så möte jag Elvin och hans dagisgäng! Snacka om att han såg förvånade ut på mig, vinkade och log åt honom men fröknarna tyckte jag nog mest var en obehaglig figur som vinkade åt barnen.
 
Jag hoppas komma iväg här ifrån medans det fortfarande är sol. Ska ta en promenad med Frida när jag kommer hem, sedan är det barnvaktstajm åt Elvin medans hans föräldrar leker vuxna på föräldramöte ;)!
 
 
 
Tänkte att jag visa hur magen ser ut nu. Det är inte mycket och större kommer den ju bli,
men det är ändå lite kul att se :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Jag har haft en toppen helg!
Fredagen började med Tårta för fina Malin som fyllde år.
Sen frågade Jossan om vi skulle äta på Olearys i sumpan, jag har aldrig ätit där förut så det blev en ny upplevelse! Det var inte Fantastiskt gott tycker jag, men det var underbart trevligt och mysigt! Efter middagen så åkte vi till GC för att möta Daniel och Chriztian som skulle äta. Det blev en drink där och sedan tidig hemgång.
 
 
 
I lördags så var jag halvseg hela dagen, sov en timme mitt på dan och låg mest i soffan. Halv 4 så kom Frida och Marcus, det blev en öl innan vi åkte hem till Rolle på fördrink innan vi begav oss mot Golden Hits! Där firade vi Daniels Farmor som fyllde 80 år! Det var jättetrevligt, god mat och goda skratt! <3
 
 
Elvis var även där!
 
 

Vaknade upp i söndags, solen sken och det var en fantastisk dag. Möte Jossan vid 11 för att åka till Jakobsbergs Centrum, möte sedan upp resten av tjejerna för att bege oss mot Brunch. Och om det var gott! Mums, vill egentligen bara tillbaka idag också! Det var trevligt att träffa alla, det var verkligen längesen. Åkte sen förbi B och B´s lägenhet för att se hur renoveringen gick, det börjar bli riktigt fint! :)
 
 
Idag sken solen när jag vaknade så jag bestämde mig för att promenera upp till stationen. Det var skönt att känna värme i ansiktet och röra lite på sig!
 
 
 
 
 
 

..

Igår blev det inget inlägg då jag låg 70% av min tid hela dagen igår vid toan. Resten av tiden spenderades i fosterställning i soffan. 
 
Eftersom jag har världens bästa mamma kom hon hit och lagade lunch åt mig <3.
 
Idag verkar det gå bättre för mig så det blir jobb idag, TGIF !

Post

Alltid lika kul att komma hem och ha massa post innanför dörren tycker jag! 
Idag när vi kom hem så låg det ett tjockkuvert till mig och Daniel, ytterligare två brev till mig. HM katalog och Mio katalog. 
 
I det tjocka kuvertert så hade vi fått en superfin bok av Laila, BEBIS-bekännelser heter den! Skrattade högt när jag bläddrade igenom den. Tusen tack Laila :).
 
Jag hade även fått ytterligare roligt kuvert, Ultraljudskallelsen! Den 18 April kl 13.00 ska vi nu på ultraljud. Nu har vi alltså ett nytt datum att längta efter, Jippi! 
 
 

När vi var på äventyr

Jag, J och F begav oss till Västerås. Det var mysigt, trevligt och jag tycker vi alla kom hem med fina grejer!
Tänkte visa en lampa jag köpte, den ska hänga i Bebis rum sen :)
 

Let her go

 

Inte mycket sömn

Inatt fick jag inte många timmars sömn. Jag förstår inte hur det går ihop. Man är as trött på dagen, när man kommer hem från jobbet orkar man knappt sitta upp. När man väl går och lägger sig har jag svårt att somna och sen när jag väl somnat så tar det inte lång tid innan jag vaknar.
I natt vaknade jag någon gång vid halv 12, låg sedan vaken i 2 och en halv timme. Gick på toa och åt en macka men ändå fick jag inte somna om. När jag somnade tillslut så vaknade jag två gånger till innan väckarklockan väckte mig kl 9. Med andra ord är jag lite sliten idag :P.

Bjuder på en bild på en riktig snygging!


Barnmorskan

Igår, 18 februari, så var vi hos Barnmorskan för första gången. Det kändes som att första stegt i graviditeten nu är gjord. 

Det gick iallafall jättebra! Jag var superfrisk och som Berit, min barnmorska, sa "Det här är en jättebra start på en graviditet". Det var förstås jätteskönt att höra! Hon tog blodprov och jag fick kiss i en kopp..hon ställde en miljon frågor och skrev in en massa information i min journal. Hon skickade även en remiss till mitt ultraljud. Vi har inte fått ett exakt datum ännu eftersom den kliniken skickar hem en kallelse på posten, men det vi vet är att det blir någon gång i början eller i mitten av April. 
 
Som F sa, det är inte jättelång tid kvar men för er måste det förstås kännas som en evighet! Och det stämmer ju verkligen. Det är inte lång tid kvar, Februari är snart slut sen är det mars och sen är vi redan där. 
 
Kom hem efter besöket, åt middag somnade och vaknade superhungrig. Så jag ställde mig och gjorde scones (ni kanske till och med hör hur jag uttalar scones när ni läsare här :P )
 
 
 

Glad alla <3 dag!

Inatt har jag sovit så himla dåligt. Vaknat minst en gång i halvtimmen, hela natten! Vaknade tillslut av att väckarklockan ringde kl 9. 
 
Det är så konstigt att man är så trött på kvällen så det känns nästan som om man skulle kunna somna ståendes, men när man väl går och lägger sig så vaknar man hela tiden. 
 

Boll, beskvi och skumracket

Kom precis hem från jobbet, är så trött så jag nästan somnar med ögonen öppna!
Idag på kontoret så bjöds det på godsaker. Semlor till dom som tycker om, men vi andra fick mumsigare saker!

Serier

Jag och Daniel kollar väldigt mycket serier numera. Det beror mest på att det faktiskt inte kommer ut så många bra filmer, men också för att jag knappt orkar se en hel film längre. Jag somnar efter en timme! 
 
Vi har massa serier i rullning.
  1. Suits
  2. Vampire Diaries 
  3. Heroes
  4. Homeland
  5. Sons Of Anarchy
  6. Weeds
 
Suits är helt klart den bästa serien, men eftersom vi har kollat ikapp tven så kan vi endast se ett avsnitt i veckan. Samma sak gäller Vampire Diaries, det kollar inte Daniel på men jag tycker det är helt fantastiskt! Heores började vi se igår, Daniel följde det tidigare men jag har aldrig kollat på det så vi bestämde oss för att kolla från början. Gud vad bra det var, det slutar så spännande varje gång så man vill inte sluta se! Homeland började vi se för ett tag sen. Men det finns inga fler säsonger just nu, det skulle komma mer i höst. Sons of anarchy har vi bara sett några avsnitt, jag tycker det var bra men Daniel fastnade inte helt för det. Weeds gillade Daniel jätte mycket, vi har sett 1 1/2 säsong men jag fastnar inte helt för det. 
 
 

Yes!

Sitter nu på pendeln påväg till jobbet. Det har verkligen hjälpt mig att inte behöva kliva upp så tidigt och åka iväg.

Tidigare var jag tvungen att kliva av i Spånga varje dag för att kräkas. Men nu har jag klarat mig två dagar utan att behöva kliva av! :D


Måndag

Idag var första dagen som jag jobbade halvdag. Jag började kl 12. 
morgonen började som den brukade, jobbigt, men det var ändå bättre än tidigare eftersom jag inte behövde stressa till någon buss. När jag väl kom iväg vid 11 så mådde jag bra och jag kunde jobba på utan några problem, riktigt skönt! 
 
Nu är jag hemma igen, har gjort en toast och funderar på vad vi ska äta till middag. Tips tas gärna emot!

Min vardag

Fram till ungefär 4 veckor (tror jag) sen så mådde jag bra, kände egentligen inte av att jag var gravid, möjligtvis så kände jag mig lite trött. Men inte särskilt märkvärdigt.
 
Sen, för 4 veckor sen, så började illamåendet. Jag hade inbillat mig 9 underbara månder. Där jag inte kände av något egentligen. Det ända jag hade förväntat mig var att bli större. Men shi fick jag! 
 
Det började med vanligt illamående.. men jag kunde ändå äta. Sedan gick det över till att jag började kräkas varje morgon, dirket när jag vaknade och jag fick även kliva av pendel påväg till jobbet. Sedan gick det över till att jag faktiskt kräktes på jobbet. 
 
Jag hade ingen ork, fick inte i mig så mycket mat och var helt utmattad av att inte kunna ta mig någonstans utan att behöva ha med mig en spypåse. Så jag bokade en tid hos en läkare. I fredags fick jag äntligen träffa honom, han berättade att det är bara att kämpa på men att jag skulle bli sjukskriven. Han räknar med att det skulle räcka till den 3 mars ( då har jag gått in i vecka 12 och det borde gå över). Så nu är jag 50% sjukskriven i tre veckor. Jag kommer börja kl 12 på dagarna. Jag hoppas att det hjälper och att det verkligen går över sen! 
 
Han berättade även att jag mest troligt blev gravid på Julafton! 

Thank you Santa! haha !
 
 
 

BM

Dagen efter det positiva testet så ringde jag till Barnmorskan. Jag fick en tid den 18 Februari, vilket nu bara är ungefär en vecka kvar till! :)
 
På internet kan man hitta både det ena och det andra. Man kan tex skriva in sin senaste mens första dag, då räknar den ut vilken vecka man är i m.m. Om man ska lita blint på internet så är jag idag:

Du är i vecka 9.
Du har gått 8 fulla veckor och fulla dagar (v8+6).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 sep 2013 
Du har 217 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
Detta skulle då menas med att jag går in i vecka 10 imorgon.
Vecka 12 är det första målet jag tror dom flesta gravida har och nu är det endast 2 veckor kvar! :D
 
 
 

Den 6 Januari 2013

Det var söndag, vi hade kommit hem från alperna dagen innan. Jag hade, under hela veckan, känt på mig att nått inte stämde. Jag hade bestämt mig redan i Frankrike att när vi kommer hem så ska jag göra ett test. 
 
Plustecknet kom som en chock! Jag stod bara och stirrade på stickan, när jag väl ropade på Daniel så kom något vagt ljud ut ur mig. Seg och trött kämpade Daniel sig själv upp ur soffan och kom in i badrummet. När han väl förstod vad detta tecken betydde så blev det kram och pusskalas ;)!
Hela dagen och kvällen gick vi runt med ett leende på läpparna och kunde inte riktigt tänka klart.
 
Jag ringde till min mamma efter någon timme. Satt i soffan och hörde hur konstigt det lät när orden kom ut ur min mun "Jag är gravid". Mamma bara skratta och skrek. Daniel ringde sin mamma, jag började skratta för jag fortfarande tyckte det lät så konstigt. Dom fällde några tårar av lycka och försökte smälta nyheten!
 
Den kvällen gick vi och la oss med ett leende på läpparna och med en helt ny framtid framför oss.
 

Tack!

Vill börja med att tacka Mikkis för att hon har hjälpt med mig med bloggen.
 
Jag har inte skrivit så mycket i den andra bloggen på senaste eftersom det mesta som snurrar i mitt huvud är just graviditeten. Mer om det snart. 
 
I den här bloggen ska jag försöka uppdatera så mycket jag hinner om min vardag som gravid och mitt liv påväg till att bli förälder. 
 
Bloggen är än så länge lösenordsskyddad eftersom det inte är så många som vet om detta ännu.